-BBC ЗНАНИЕ |S Media

 

BBC ЗНАНИЕ

knowledge-covers

Списание за любознателния ум

BBC ЗНАНИЕ България е списанието за хората с любопитен ум, интересуващи се от постиженията на науката, от природата и историята. е източник на достъпни и интересни факти за света, който ни заобикаля. Увлекателният и разбираем стил на материалите, както и богатата палитра от фотографии превръщат списанието в интересно и занимателно за всяка възраст издание както за родителите, така и за подрастващите. BBC ЗНАНИЕ България не само дава отговори на много въпроси, но и провокира нови.

Потребители са на спортни стоки, часовници, еко храни и напитки, финансови продукти и услуги, автомобили със специални параметри, обичат пътуванията, екзотиката и нестандартните дестинации и преживявания.

 

Социални Медии

На фейсбук страницата на сп. ВВС ЗНАНИЕ ще откриете прекрасни фотографии на природни феномени, кадри от природата, науката и историята, чрез които ще научите любопитни и забавни факти, както и точна информация за произхода на редица явления.

 


За списанието

Стартиране:

Януари 2010

Тираж: 

12,000

Периодичност: 

месечно

Корична цена: 

4.99 лв.

 

Vladimir_Bozhilov_photo_hqд-р Владимир Божилов, главен редактор

Владо е доктор по астрофизика и астрономия във Физически Факултет на СУ, освен това е активен популяризатор и комуникатор на науката. Автор е на множество научнопопулярни и научни статии, съавтор e на две книги. От месец септември 2012 г. е член на екипа на ВВС ЗНАНИЕ като научен редактор, а от ноември 2014 г. поема изданието като главен редактор.

 

dobri_znanieДобромир Мортев, редактор

Добромир се присъединява към екипа на S MEDIA АД в края на 2011 г., като сътрудник в сп. BBC Knowledge България (сега BBC Знание). В средата на 2012 г. става редактор. Интересува се от авиация, военна история и техника, география и морска биология.

 


Безпрецедентно арктическо затоплянеБезпрецедентно арктическо затопляне Средните летни температури за последните 100 години може да са били най-горещите за последните 120,000 Проф. Гифорд Милър от Университета в Боулдър, Колорадо е автор на новото изследване. За последните сто години средните летни температури в южните части на канадска Арктика са били по-високи, отколкото в който и да било друг век […]
Големите мисли в малките умове на пчеличкитеАбстрактното мислене е способност, която ние, хората, ревниво смятаме за нещо, присъщо само на нас, благодарение на големите ни мозъци. Затова за мнозина ще е изненада, че малките пчелички също могат да го правят, макар мозъчетата им да са с размер на глава на карфица. Аурор Аварге-Уебър и Мартин Джурфа са учени от Изследователски център […]
Новини – ВВС ЗНАНИЕ, подборкаЛуноходът на Китай, известен под името “Нефритен заек”, е шестият луноход, който ще изучава Луната – първият за Китай, първият за XXI-ви век, първият със съвременна апаратура. Изучаването на Луната е основно за разбиране на процесите, свързани с образуването на родната ни Земя В брой 13 на ВВС ЗНАНИЕ ви разказахме защо бъдещето на света […]